Adresimiz

Lüleburgaz/KIRKLARELİ

Mesai Saatimiz

09:00-19:00

İrtibat Numaramız

0288 412 66 66
0534 641 25 32

HOME > SERVICES > İMPLANT

DENTAL İMPLANT

Eksik dişlerin implant teknolojisi ile yerine konması  olarak tanımlanabilir. İmplant diş, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklinde olan yapay bir diş köküdür. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmaktadırlar.

İmplantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir. İmplantların diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni ise tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır. İmplant diş uygulaması, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir. Gerek çiğneme hissinin normale en yakın olması, gerekse diğer dişlere müdahale etmeden tedavi imkanı sunması; yaşadığımız yüzyılda implant diş teknolojileri içeren yöntemleri, en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri haline getirmiştir.

Kimlere implant diş tedavisi uygulanabilir?

İmplant diş tedavisi yaptırmak isteyenlerin en çok sorduğu soru imlat diş tedavisi kimlere yapılırdır. Sorunun cevabına gelecek olursak, genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı dişetleri ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek oranda kemik bulunan, iyi ağız bakımı yapan bireyler implant tedavisinde yüksek başarı oranına sahiptir diyebiliriz. Ancak bazı durumlarda kemiğin miktarı implant diş yerleşimi için yeterli olmaz. Eğer kemik kaybı fazla ise, ileri teknikler uygulanarak implant yerleştirilmesi için uygun alt yapı sağlandığında implantlar yerleştirilebilir.

İmplant uygulaması genellikle iki aşamada gerçekleştirilir. Daha ileri cerrahi uygulama gerektirmeyen, standart bir diş implantı uygulaması için ilk aşamada diş implantı yerleştirilecek bölgeye lokal anestezi yapılarak bölgenin anestezisi sağlandıktan sonra dişeti dikkatlice kaldırılır. Daha önceden belirlenmiş olan kemik kalınlığı ve yüksekliğine uygun olarak diş implantı için kemikte yer hazırlanarak yerleştirilir. Diş implant uygulamasının ikinci aşamasında, implantın kemik ile bütünleşmesi için kemiğin durumuna ve uygulanan çeneye göre belli bir süre beklendikten sonra üzeri kapalı olan implantın üzeri açılarak dişi taklit eden kısım yerleştirilir ve protez işlemlerine başlanır.

iş implantının kemikle kaynaşması için bekleme döneminde dişsiz mi kalmam gerekir?

Eğer diş kaybı ön bölgede ise ve implantta ön bölgeye, yani kesici dişler bölgesine yapıldı ise kişinin estetik görüntüsünü sağlamak için geçici bir diş ilgili bölgeye yapılabilir. Geçici yapılan dişler ya takılıp çıkartabilen bir protez şeklinde veya yandaki dişlere yapıştırılabilen şekilde yapılmaktadır. Bazı vakalarda yerleştirilen implantında üzerine basit geçici bir diş takılabilir. Eğer implant çiğneme kuvvetlerinin daha fazla olduğu arka dişlerin bulunduğu bölgeye yerleştirildiyse bu bölgeye geçici diş yapılması çok tercih edilmez. Çünkü yapılan geçici dişler çiğneme ve ısırma kuvvetlerine karşı dirençsiz oldukları için kolayca deforme olup yerinden oynayabilir veya kırılabilirler.

Eğer tam dişsiz bir çeneye implant yapıldı ise, hastanın ağzındaki ameliyat yarası iyileşene kadar hiç protezini takmaması, ondan sonrada kemikle kaynaşma döneminde de implantların üzerine baskı gelmemesi için olabildiği kadar az takması ve sert yiyecekleri çiğnememesi önerilir. Bu tür protezlerde yumuşak astar malzemeleri kullanırak, iyileşme döneminde implantların üzerine fazla basınç gelmesi engellenmeye çalışlır.

Sigara içenler implant yaptırabilirler mi?

Sigara dişlerin etrafındaki sert dokulara zarar verip diş ve dişeti problemlerine sebep olmaktadır. Dişlerin etrafındaki kemiği eriten sigara, diş implantlarının da etrafında bulunan kemik erimelerine yol açabilir. Diş implantı ameliyatı sonrası hastaların 1 hafta sigara içmemesi önerilmektedir. Kemikle kaynaşma dönemi bittikten sonrada hasta ne kadar az sigara içerse, implantlarda o kadar uzun süre ağızda kalır. Sigara içmekten hiç vazgeçemeyen veya günde 1-2 paket sigara içen kişilere implant uygulanması çok tavsiye edilmez.

İlgili Yazı

Lamine Diş

Zirkonyum Kaplama

Diş Sıkma Tedavisi

Kanal Tedavisi

Diş Beyazlatma

Lamine Diş

Zirkonyum Kaplama

Diş Sıkma Tedavisi

Kanal Tedavisi

BİZE ULAŞIN