Gülüş Tasarımı
Kişisel istekleriniz göz önünde bulundurularak fonksiyon, estetik ve doğallığın birleştirildiği en güzel gülüşü planlamaktır. Genellikle beyazlatma, porselen laminat vener, implant veya dişeti seviyelendirme gibi bir veya bir kaç işlemin bir arada uygulanması elde edilir. Gülüş tasarımında kişinin yüz şekli, ten rengi, cinsiyeti, yaşı, dudakları, dişlerin rengi, dizilimi ve dişeti formu gibi unsurlar göz önüne alınır.Dişeti Şekillendirme
Bazı bireyler özellikle güldükleri zaman dişetinin çok fazla görünmesi veya dişlerinin kısa görünmesinden şikayetçidirler. “Gummy smile” olarak adlandırdığımız bu vakalar basit bir dişeti şekillendirme operasyonu ile tedavi edilebilmektedirler. Operasyondan sonra iyileşmeye bırakılan dişetlerindeki kalıcı estetik sonuç çok kısa zamanda elde edilebilmektedir.
Kompozit Bonding Uygulamaları
Dişin mine ve dentin tabakalarının görünümündeki kompozit diş malzemesi diş üzerindeki boşluklara veya hazırlanan yüzeylere bağlayıcı ajanlar yardımıyla uygulanıp dişin formu verildikten sonra yüksek yoğunluklu bir ışın cihazıyla sertleştirilir. Elde edilen sonuç ise doğal görünümüyle diğer dişleri ve çevre dokuları tamamlayan sağlıklı ve parlak bir gülüştür.
İnlay/Onlay Restorasyonlar
Diş çürüğü veya benzer bir yapısal bozukluğu olan dişte dolgu yapmak amacıyla kompozit veya porselen materyallerden yapılan inlay ve onlay restorasyonlar indirekt dolgular olarak da adlandırılırlar. Hekim tarafından klinikte değil, teknisyenler tarafından laboratuarlarda özel sistemlerle hazırlanır.
Porselen Laminat Veneerler
Porselen laminalar dişlerin tamamen kaplanmasını gerektirmeyen sadece ön yüzlerine yaprak şeklinde yapıştırdığımız estetik restorasyonlardır. Dişler arasında renk farklılıkları veya şekil bozukluğu olanlarda, ön dişleri aralıklı veya çapraşık olup ortodontik tedavi görmek istemeyenlerde, ön dişlerinde büyük dolgu/kırık olan veya ön dişlerinin görüntüsünden hoşnut olmayan her bireyde uygulanabilmektedir. Dişin rengini, şeklini ve boyutlarını değiştirmek için uygulanabilecek ideal bir restorasyon şeklidir.
Metal Desteksiz Porselen Kuronlar
Halk arasında ‘’kaplama’’ olarak da anılan porselen kuronlar yıllardır metal bir altyapı üzerine porselen işlenmesiyle elde edilmekteydi. Dişlerin üzerine uygulanan çiğneme kuvvetini karşılamak ancak bu şekilde mümkündü. Ancak son zamanlarda diş hekimliği teknolojisi ve yapıştırıcı malzemelerde gelinen son noktada porselen kronlar güçlendirilmiş alt yapılarıyla artık metalsiz, tamamen porselenden yapılabilmektedir