Zirkonyum Kaplama Nedir?
Dişlerinde oluşan lekeler sonucunda kişiler zirkonyum kaplama tercih etmektedir. Bu kaplamalar ise porselen kaplama olarakta bilinmektedir. Ayrıca zirkonyum kaplamalar, metal destekli yahut metal desteksiz olarakta ikiye ayrılmaktadır. Çoğunlukla doktor önerisi ile yapılan bu yöntem ise şahıslar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Dişlere beyazlık sağlayan bu kaplama aynı zamanda diş ve diş eti sağlığında da katkısı bulunmaktadır.
Zirkonyum Kaplama Avantajları
Zirkonyum kaplama sadece estetik bir gülüşle kalmayıp birçok avantaj sunmaktadır. Zirkonyum kaplama avantajları ise şu şekilde sıralanabilmektedir;
Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Zirkonyum diş kaplama yöntemi son dönemde çoğu kişi tarafından uygulanmaktadır. Ancak zirkonyum kaplama yaptıracak kişiler zirkonyum kaplama nasıl yapılır gibi birçok soruda sormaktadır. Kişinin kaplamayı yaptıracak doktora ya da estetisyene gitmesi durumunda dişte küçük bir tedavi uygulanmaktadır. Bu tedavi sonucunda ise dişe yapılacak olan zirkonyum kaplama alanları tespit edilir. Ardından hastanın diş fotoğrafları çekilir.
Bütün yapılacak işlemler hastaya anlatılır, eğer hasta uygun görürse zirkonyum kaplama için uygulamalar başlar. İlk öncelikle dişlerin ölçüsü dijital bir ortamda alınmaktadır. Ardından diş rengi, diş kaplamasının boyutları, diş sayısı ve yüze uyumu gibi teknik işlemlerde kontrol edilir. Zirkonyum kaplamalar hazır olduktan sonra hastaya gösterilir. Hastanın beğenmesi durumunda tamamiyle zirkonyum kaplama işlemi başlatılmaktadır. Zirkonyum kaplama işlemleri 4 veya 5 gün gibi bir süre içerisinde bitmektedir. Bu süre doktorun yoğunluğuma görede değişebilmektedir. Diş işlemleri ise yüzeylerinde bulunan fazlalıkların törpülenmesi ile başlamaktadır. Törpüleme sonrasında doktor zirkonyumu dişe şeffaf ve özel bir yapıştırıcı eşliği ile dişe yapıştırır. Ancak bu yapıştırma işlemi oldukça hassasiyet istemektedir. Çünkü küçük bir hata sonucunda zirkonyum kaplama ziyan olmaktadır.